Gitarr

Du kan välja två olika inriktningar på gitarr. Inför årskurs tre kan man söka till akustisk gitarr med inriktning mot klassiskt spel.

När du ska börja årskurs fem har du möjlighet att välja el-gitarr. Anledningen till att det är senare på el-gitarr beror på att elevens händer måste kunna nå runt gitarrhalsen.

Inom båda inriktningarna kan det förekomma ensemblespel, där man får spela med andra i samma ålder eller musikalisk mognad. Ensemblespel för el-gitarr är nytt för i år. För tillfället har vi flera ensembler igång.

Klassisk gitarr
Klassisk gitarr inriktar sig mest mot notspel. Vi har ett material som är lättbegripligt och som går metodiskt fram. Vi har flera olika serier anpassade efter svårighetsgrad. Ackord och olika kompfigurer kommer också att ingå, dock inte från början, eftersom det kan vara svårt nog att trycka ner en sträng som nybörjare.

El-gitarr
Här jobbar vi med ackordspel med diverse kompfigurer dvs spelar "stylistiskt" efter den musikstil man skall spela; rock, blues eller jazz.

Vi jobbar med en hel del olika teknikövningar för både vänster- och högerarmen. Skalor och harmonilära går vi in på efter elevens utveckling. Notspel kan också förekomma.

OBS!
Du som önskar spela gitarr får räkna med att väntetiden på en plats är minst 1 år.

Lärare som undervisar inom detta: